Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

10 egyszerű trükk, hogy a vágott virág tovább friss maradjon

Szerző:
Szabó Anna
Egy csokor friss virág mindig gyönyörű ajándék, ám nemcsak akkor érdemes virágot tenni a vázába, ha kapod valakitől. A tavasz beköszöntével egyre szebb, színesebb virágcsokrokkal dobhatod fel az otthonodat, és ezáltal a hangulatodat. És hogy ne hervadjanak el olyan gyorsan, összegyűjtöttünk néhány remek tippet, hogyan maradhat tovább friss a vágott virág.

{KEPGALERIA}

6. Vágd a szárát ferdén

Ne felejtsd el rendszeresen visszavágni a virágok szárát. Egy éles késsel vágd el a szárat alul 45 fokos szögben, így növelheted a virág nedvfelszívó képességét. Érdemes akkor is megcsinálni ezt, ha éppen a boltból hoztál virágot, ami közvetlenül előtte vízben állt.

Az érzékenyebb virágok, például a rózsa esetében, érdemes a víz alatti részből levágni. Ugyanis különösen érzékenyek a légbuborékokra és a baktériumokra, amelyek megakadályozzák a víz felszívódását és gyorsabban hervadnak miattuk a rózsák.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL