{KEPGALERIA}
Hozzávalók
200 g finomra vagdosott étcsokoládé
200 g sűrített tej
30 g vaj
100 g szárított vörös áfonya
200 g fehér csokoládé, a fele felvagdosva, a fele megolvasztva
100 g zabkeksz, durvára tördelve
200 g mini mályvacukor
Egy kis narancs reszelt héja
Elkészítés
Egy 20 cm X 20 cm méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. Tegyük félre a sütőpapír méretre vágásából keletkező esetleges nyesedéket.
Egy nagy lábosban összeolvasztjuk a vajat és a sűrített tejet.
Abban pillanatban, amikor a vaj megolvadt és elkeveredett a sűrített tejjel, levesszük a tűzről és belekeverjük a csokoládét, majd addig keverjük, míg teljesen elolvad, és a keverék összeáll.
Hozzáadjuk a vörös áfonyát, a fehér csokoládét, a kekszet, a mini mályvacukrot és a reszelt narancshéjat. Egy fakanállal addig kevergetjük, míg minden minden alkotóelem szépen elvegyül.
A keveréket kifordítjuk a kibélelt tepsibe, és a félretett sütőpapír nyesedékkel lenyomkodjuk. Az olvasztott fehér csokoládét átlósan rácsöpögtetjük a massza tetejére.
Lefedjük, és hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük, hogy megkössön.
Alapinformáció
Nehézségi fok: könnyű
Előkészítés ideje: 5 perc
Elkészítési idő: 25 perc
Elegendő: 20 adag
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK