Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

4 mennyei reggeli étel, hogy jól induljon a napod - A mangós palacsintától a perzsa omlettig

Szerző:
Szabó Anna
Sajnos csak ritkán van lehetőségünk kényelmesen megreggelizni – pedig annak is érdemes megadni a módját. Bobby Flay világhírű séf a Food Network új műsorában saját konyhájába invitálja a nézőket, ahol egyszerű, de annál finomabb reggeliket üt össze családja és barátai számára. Íme, a 4 legfinomabb recept.

Perzsa zöldfűszeres omlett

Hozzávalók


2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál sózatlan vaj
1 db nagy vöröshagyma, félbevágva és vékonyra szelve
4 db zöldhagyma, fehér és halvány zöld részei finomra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
60 g bébispenót, tépdesve
¼ bögre* friss koriander, apróra vágva
¼ friss petrezselyem, apróra vágva
¼ bögre friss metélőhagyma, apróra vágva
2 evőkanál apróra vágott friss kapor
¼ bögre fenyőmag, enyhén megpirítva és felaprítva
Durvára őrölt só és frissen őrölt feketebors
9 db nagy tojás
0,75 dl bögre sovány tej
0,75 dl 2% zsírtartalmű görög joghurt
olaj spray
*1 bögre =2,5 dl

Elkészítés


Egy egyenesfalú teflon serpenyőben közepes lángon addig melegítjük az olívaolajt és a vajat, amíg az olaj felforrósodik. Beledobjuk a vöröshagymát és néha megkeverve 30 percig főzzük, míg megpuhul és karamellizálódik.

A sütőt 180°C fokosra előmelegítjük. Egy 22 centiméter átmérőjű tűzálló sütőedényt olaj spray-jel befújunk.

A zöldhagymát és a fokhagymát a karamellizálódott vöröshagymához adjuk, és 2 percig főzzük. Belekeverjük a bébispenótot, és 2 percig főzzük, míg a levelei fonnyadni kezdenek. Hozzáadjuk a koriandert, a petrezselymet, a metélőhagymát, a kaprot, a fenyőmagokat és sóval és frissen őrölt feketeborssal ízesítjük. Levesszük a tűzről, és átrakjuk az előkészített sütőedénybe majd 5 percre a sütőbe helyezzük.

Közben egy turmixgépben alacsony sebességen 30 másodperc alatt összekeverjük a tejet és a tojást. A tojást a sütőedényben lévő fűszer-zöldség keverékre öntjük, majd visszatesszük a sütőbe. Az omlettet körülbelül 20 percig sütjük, míg megemelkedik, éppen megszilárdul és a teteje halvány aranybarna színű lesz.

Az omlettet kivesszük a sütőből és 5 percig sütőrácson hűlni hagyjuk, majd áttesszük egy tálra, felszeleteljük és a tetejére joghurtot kanalazunk.

Alapinformáció
Nehézségi fok: közepes
Előkészítés ideje: 1 óra 15 perc
Aktív idő: 20 perc
Elegendő: 6-8 főre

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL