Hozzávalók
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál sózatlan vaj
1 db nagy vöröshagyma, félbevágva és vékonyra szelve
4 db zöldhagyma, fehér és halvány zöld részei finomra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
60 g bébispenót, tépdesve
¼ bögre* friss koriander, apróra vágva
¼ friss petrezselyem, apróra vágva
¼ bögre friss metélőhagyma, apróra vágva
2 evőkanál apróra vágott friss kapor
¼ bögre fenyőmag, enyhén megpirítva és felaprítva
Durvára őrölt só és frissen őrölt feketebors
9 db nagy tojás
0,75 dl bögre sovány tej
0,75 dl 2% zsírtartalmű görög joghurt
olaj spray
*1 bögre =2,5 dl
Elkészítés
Egy egyenesfalú teflon serpenyőben közepes lángon addig melegítjük az olívaolajt és a vajat, amíg az olaj felforrósodik. Beledobjuk a vöröshagymát és néha megkeverve 30 percig főzzük, míg megpuhul és karamellizálódik.
A sütőt 180°C fokosra előmelegítjük. Egy 22 centiméter átmérőjű tűzálló sütőedényt olaj spray-jel befújunk.
A zöldhagymát és a fokhagymát a karamellizálódott vöröshagymához adjuk, és 2 percig főzzük. Belekeverjük a bébispenótot, és 2 percig főzzük, míg a levelei fonnyadni kezdenek. Hozzáadjuk a koriandert, a petrezselymet, a metélőhagymát, a kaprot, a fenyőmagokat és sóval és frissen őrölt feketeborssal ízesítjük. Levesszük a tűzről, és átrakjuk az előkészített sütőedénybe majd 5 percre a sütőbe helyezzük.
Közben egy turmixgépben alacsony sebességen 30 másodperc alatt összekeverjük a tejet és a tojást. A tojást a sütőedényben lévő fűszer-zöldség keverékre öntjük, majd visszatesszük a sütőbe. Az omlettet körülbelül 20 percig sütjük, míg megemelkedik, éppen megszilárdul és a teteje halvány aranybarna színű lesz.
Az omlettet kivesszük a sütőből és 5 percig sütőrácson hűlni hagyjuk, majd áttesszük egy tálra, felszeleteljük és a tetejére joghurtot kanalazunk.
Alapinformáció
Nehézségi fok: közepes
Előkészítés ideje: 1 óra 15 perc
Aktív idő: 20 perc
Elegendő: 6-8 főre
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK