{KEPGALERIA}
Hozzávalók
A sütemény elkészítéséhez
½ bögre* sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
¾ bögre kristálycukor
1 nagy tojás, szobahőmérsékleten
2 ¼ bögre simaliszt
1 teáskanál tisztított borkő
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ bögre színes cukorgyöngy
*1 bögre = 2,5 dl
A cukormáz elkészítéséhez
½ bögre sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
3 ¼ bögre porcukor, átszitálva
¼ bögre 12%-os tejszín
1 ½ bögre vanília kivonat
színes cukorgyöngy a díszítéshez
Elkészítés
1)A sütőt 180°C fokosra előmelegítjük. Egy 23 x 33 centis tepsit éppencsak kivajazunk, és sütőpapírral béleljük úgy, hogy a papír feljöjjön az oldalak mentén.
2)Egy nagy keverőtálban kézzel krémesítjük a vajat és a cukrot amíg habos lesz. Beleütjük a tojást. Egy külön tálba egybeszitáljuk a lisztet, a tiszított borkövet, a sütőport és a sót. Az utóbbi keveréket egyszerre hozzáadjuk a vajas keverékhez, és addig keverjük, míg egyenletes, de durva morzsás állagú lesz (nem áll úgy össze, mint egy tészta). Ezután beleszórjuk a színes cukorgyöngyöket is. A keveréket belenyomkodjuk az előkészített tepsibe, és körülbelül 20 percig sütjük, míg a szélei éppen barnulni kezdenek. A cukormáz felvitele előtt a süteményt a tepsiben, egy rácson hagyjuk teljesen lehűlni.
3)A cukormáz elkészítéséhez vagy kézi elektromos habverővel vagy keverőlapáttal szerelt álló konyhai robotgéppel simára keverjük a vajat. Hozzáadjuk a porcukor felét és először alacsony sebességgel keverjük bele, majd közepesen nagy sebességre kapcsolava habosra verjük. Közben egyszer-kétszer lekaparjuk az edény falát is. Beleöntjük a tejszínt és a vanília kivonatot és simára keverjük. Beleszórjuk a maradék porcukrot, és ismét előbb alacsony, majd közepesen nagy sebességgel habosra verjük a krémet. A mázat a sütialapra kenjük és cukorgyönggyel megszórjuk. A süteményt hagyjuk egy órán keresztül lefedetlenül a tepsiben pihenni, majd kockákra vágjuk.
4)A sütit légmentesen záródó tartóban akár egy hétig is tárolhatjuk.
Alapinformáció
Nehézségi fok: könnyű
Előkészítés ideje: 20 perc
Aktív idő: 20 perc
Elegendő: 36-48 kocka
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK