{KEPGALERIA}
Hozzávalók
230 g félédes csokoládé felvagdosva
¼ bögre* sózatlan vaj, feldarabolva
3 nagy tojás, szobahőmérsékleten
½ bögre kristálycukor
¼ ¼ bögre kakaópor
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
1 dl frissen főzött espresso kávé
1 doboz vaníliafagylalt
*1 bögre = 2,5 dl
Elkészítés
1)A sütőt 200°C fokosra előmelegítjük. 5 db 150 ml-es ramekint vékonyan kivajazunk, és egy sütőlapra helyezzünk.
2)A csokoládét és a vajat egy éppencsak forrásban lévő víz fölé helyezett fémtálkában megolvasztjuk, finoman kevergetjük, míg sima lesz. A tálkát elvesszük a vizes edényről, és félre tesszük.
3)Elektromos kézi habverővel vagy habverővel szerelt álló konyhai robotgéppel 4 percig egybe verjük a tojást és a cukrot. Addig verjük, míg a tojás térfogata megháromszorozódik, és „szalagot” képez, amikor a habverőt kiemeljük. Óvatosan belekeverjük a megolvasztott (meleg) csokoládés keveréket.
4)A kakaóport, a sütőport és a sót a keverékre szitáljuk, majd óvatosan belekeverjük. Amikor ez megvan, hozzáöntjük és belekeverjük a kávét (ettől a massza kicsit folyékonyabb lesz, de semmi baj). A masszát elosztjuk a ramekinekben, de csak félig töltsük meg őket! 18-20 percig sütjük, míg a felszíne elveszti fényességét, és kicsit megrepedezik. A budinókat sütés előtt néhány órával már összeállíthatjuk, és sütésig a munkafelületen maradhatnak. Ha több, mint 4 órával a sütés előtt készítjük el, hűtőben tároljuk, de sütés előtt két órával vegyük ki.
5) A budinókat melegen szolgáljuk fel, egy gombóc fagyival a tetejükön.
Alapinformáció
Nehézségi fok: könnyű
Előkészítés ideje: 15 perc
Sütés/főzés idő: 20 perc
Elegendő: 6 adagra
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK