{KEPGALERIA}
Hozzávalók
A karamell elkészítéséhez
⅔ bögre* 1,5%-os tej
⅓ bögre habtejszín
½ bögre sózatlan vaj
1 bögre kristálycukor
½ bögre (tömött) világos barnacukor
1 teáskanál só
1 teáskanál vanília kivonat
*1 bögre = 2,5 dl
A sütik elkészítéséhez
10 evőkanál sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
¾ (tömött) bögre világos barnacukor
1 nagy tojás
1 teáskanál vanília kivonat
2 ½ bögre simaliszt
1 ½ teáskanál sütőpor
1 ½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál só
Fahéjas cukor, megforgatni
Elkészítés
A karamell elkészítéséhez egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelünk. Egy közepes lábasban közepesen magas lángon felmelegítjük a tejet, a tejszínt és a vajat,amíg a vaj elolvad. Hozzáadjuk a kristály- és barnacukrot, jól összekeverjük, majd forrásig melegítjük. Amikor bugyogni kezd, levesszük a lángot és állandó keverés mellett addig melegítjük, míg a keverék hőmérséklete a cukrászhőmérőn eléri a 120°C fokot. Az edényt levesszük a tűzről, és belekeverjük a sót éls a vaníliát. A karamellt az előkészített sütőformába öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni és megszilárdulni (12 órát). Ha nem kívánunk házi karamellt készíteni, vehetünk bolt karamelles édességet helyette.
2)A kihűlt karamellt kivesszük az sütőedényből, körülbelül 2 centis négyzetekre vágjuk. Ehhez a recepthez 12 négyzetre lesz szükség. ( A felesleget légmentesen záródó tárolóedényben tarthatjuk el.)
3)A sütőt 190°C fokosra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
4)A vajat és a barnacukrot simára krémesítjük. (Használhatunk kézi vagy eltromos habverőt, vagy egy keverőlapáttal szerelt álló konyhai robotgépet.) Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. A keverékre szitáljuk a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót és belekeverjük. Addig keverjük, míg a liszt már nem látható – a tészta nem fog teljesen összeállni, de nyomásra nem esik szét. A tésztát egy nagy fagylaltkiszedővel adagoljuk. Minden tészta darabot kézzel kilapítunk (nem fog tapadni) és egy karamell darabot nyomunk a közepébe, és a tésztával teljesen körbe borítjuk.A tésztát tenyerünk között labdává formáljuk és mindegyiket megforgatjuk a fahéjas cukorban. A sütiket a tepsibe helyezzük, egymástól 5 centiméterre. 12-14 percig sütjük, míg a szélei épphogy megbarnulnak (ha tovább sütjük, a karamell kifolyhat a közepéből.
5)A sütiket 10 percig a tepsiben hűlni hagyjuk. A süteményeket fogyaszthatjuk most, vagy lehűthetjük és felhasználáskor 160°C fokon újra melegítjük vagy összeállíthatjuk, és később kisüthetjük.
Alapinformáció
Nehézségi fok: könnyű
Előkészítés ideje: 25 perc
Sütési idő: 25 perc
Elegendő: 12-16 adag
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK