Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Borleves

Szerző:
Szabó Anna
A mostani szokatlan jó idő kedvez a vírusok szaporodásának. A rengeteg nyers gyümölcs és zöldség fogyasztása mellett  készítsünk lélekmelengető finomságokat.  A forralt bor és a borleves ínyenc energiabombának bizonyult.

Borleves

Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 citrom
- csipetnyi szerecsendió
- 2 szem szegfűszeg
- 20 dkg cukor
- 2 dl víz
- 1 liter fehérbor


A tojások sárgáját a cukorral, a citrom levével habosra keverjük. A bort és a vizet a fél citrom héjával fölforraljuk és ¾ részét állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgákhoz. Melegen tartjuk, de nem forraljuk föl. 2 tojás fehérjét kemény habnak felverünk, a megmaradt bort fölforraljuk, a fűszereket beletesszük, és néhány percig együtt főzzük.
A darabos fűszereket kiszedjük, és a tojásfehérjék habját galuskaként a borba szaggatjuk. Megforgatjuk, és a tojássárgával készült bort óvatosan hozzáöntjük, de tovább nem főzzük.
A galuskával együtt tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL