Hozzávalók:
2 csésze mogyoróvaj két részre osztva,
¾ csésze lágy vaj,
2 csésze porcukor két részre osztva,
3 csésze kekszmorzsa,
2 csésze félédes csokoládédarabka két részre osztva.
Elkészítés:
Keverjünk krémesre 1 ¼ csésze mogyoróvajat a vajjal egy nagy keverőtálban. Fokozatosan keverjünk hozzá 1 csésze porcukrot. Kézzel vagy fakanállal dolgozzuk el benne a maradék porcukrot, a kekszmorzsát és ½ csésze csokoládét.
Egyenletesen nyomkodjuk előkészített edénybe, majd simítsuk le a tetejét egy spatulával.
Olvasszuk meg folyamatos kevergetés mellett a maradék mogyoróvajat és a csokoládét egy közepes méretű, vastag falú lábosban, a lehető legkisebb lángon. Keverjük simára, majd öntsük a tésztára.
Tegyük hűtőszekrénybe legalább 1 órára, vagy amíg a csokoládé megszilárdul, majd szeleteljük fel. Hűtőszekrényben tároljuk!
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK