Hozzávalók:
1 csésze margarin,
1 csésze barnacukor,
5 dkg kakaó,
2 tojás,
1 csomag vaníliacukor,
3 csésze liszt,
2 teáskanál sütőpor,
½ teáskanál só,
1½evőkanál őrölt fahéj,
1 csésze darabolt csokoládé
Elkészítés:
A keverékhez egy kis tálkában alaposan keverjük össze a cukrot és a fahéjat, a csokoládét pedig olvasszuk meg. Keverjük alaposan össze.
A tésztához nagy tálban keverjük össze a margarint és a barnacukrot, majd elektromos habverővel közepes fokozaton keverjük ki. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, majd alaposan keverjük el. Kis tálkában keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a kakaót, és 1 teáskanál fahéjat. Adjuk a krémes keverékhez, és jól elegyítsük össze.
Tegyük a tésztát egy ív zsírpapírra. Alakítsunk belőle egy kb. 20 x 15 cm-es téglalapot. A szélektől 2,5 cm-en belül kenjük meg 4 evőkanál csokoládés keverékkel, majd csavarjuk fel rúd alakúra. A rudat szórjuk meg reszelt csokoládéval és fahéjjal, majd csomagoljuk fóliába és helyezzük a hűtőbe 4 órára, vagy akár egy egész éjszakára.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, fújjuk le a tepsit sütőspray-vel. Vágjuk a tésztát fél cm-es szeletekre, majd tegyük az előkészített tepsire. Süssük 8 percig, vagy amíg a teteje kissé megbarnul. Vegyük ki, és hűtsük le.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK