A Nespresso szakértői által összeállított receptek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a nap bármely szakában kompromisszumok nélkül élvezhessük a tökéletes kávéélményt, hiszen a tavaszi receptek között egyaránt megtalálhatóak a ''hagyományos'' és a koffeinmentes Grand Cru kávéőrlemények felhasználásával készült kávé-desszert párosítások is.
{KEPGALERIA}
A tökéletesen összeillő textúrák és ízek magával ragadó hangulata teszi egyedülállóvá ezt a vaníliás kávédesszertet.
Hozzávalók
6 Nespresso Livanto vagy Ristretto Decaffeinato kávékapszula
2 desszertalma vagy főzőalma (150 g)
6 amaretti (mandulás keksz)
5 zselatinlap
2 evőkanál pirított, szeletelt mandula
4 vaníliarúd, hosszában elvágva
100 g barna nádcukor
150 g tejszínhab
Eszközök:
nagyobb edény
View Espresso csésze
Elkészítés
Áztasd a zselatint hideg vízbe, amíg meg nem lágyul. Hámozd meg az almákat, magozd ki és vágd őket 12 szeletre. Vágd félbe hosszában a vaníliarudat, és kapard ki a magokat.
Helyezd a barna nádcukrot, a kikapart vaníliavelőt és a kettévágott vaníliarudat egy nagyobb edénybe.
Főzz le 6 kapszula Livanto vagy Ristretto Decaffeinato Grand Cru kávét espresso csészékbe. Önts az edénybe 50 ml vizet, tedd fel forrni, és hagyd, hogy a cukor karamellizálódjon, majd add hozzá a lefőzött kávét. Tedd bele az almaszeleteket, majd főzd 10 percig alacsony hőmérsékleten.
Vedd ki a keverékből az almadarabokat és a vaníliarudakat, ezeket a tálalásig tedd félre. Add hozzá a folyadékhoz a leszűrt, meglágyított zselatint, és lágy kevergetés mellett hagyd benne feloldódni. Hagyd kihűlni, és tedd hűtőbe. Amikor a zselatin megszilárdult, vedd ki az edényből, és vágd apró kockákra.
Vágd ketté az amaretti süteményeket, és tedd tálkákba. Helyezd rá a kis zselé kockákat, az almaszeleteket és a felvert tejszínhab felét. A tetejét díszítsd a maradék tejszínhabbal, és szórd meg pirított mandulaszeletekkel. Önts egy kis espresso-t a desszertre, hogy még gazdagabb kávédesszertet kapj.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK