500 ml tej
3 teáskanál vaníliás cukor
125 g rizs
300 g áfonya kompót (vagy áfonya lekvár)
3 evőkanál vaníliás pudingpor
2 evőkanál almalé
3 evőkanál cukor
1. A tejet és a 1 teáskanál vaníliás cukorral főzd meg. Ha megpuhult, tedd félre langyosra hűlni, kb. 35-40 percet vesz igénybe.
2. Az áfonya kompótot egy kis fazékban melegítsd fel. A vaníliás pudingport és az almalevet 1 teáskanál vaníliás cukorral jól keverd el, majd add az áfonyához és főzd tovább őket együtt. Ha már rottyant egyet, vedd le a tűzről és töltsd sütőformába.
3. A langyos tejberizst óvatosan öntsd az áfonyás alapra. Majd a tetejét hintsd meg cukorral.
4. Végezetül tedd meleg sütőbe, annyi ideig, míg a cukor karamellizálódik a tetején.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK