- 6 db csirkecomb
- 125 g gomba
- 230 ml húsleves
- 100 ml száraz fehérbor
- 80 ml tejföl vagy tejszín
- 2 evőkanál mustár
- 30 g vaj
- 10 g olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- Kakukkfű
- Só és bors - ízlés szerint
Melegítsd fel egy serpenyőben, és olvasszuk meg a vajat, majd adj hozzá olívaolajat. Süsd meg benne a csirkecombokat, hogy a bőrük aranysárga legyen. Vágd 4 felé a gombát, süsd meg ugyanabban a serpenyőben, add hozzá a fokhagymát és a bort, öntsd fel a húslevessel, majd add hozzá a mustárt. Forrald fel, majd tedd bele a tejfölt (vagy tejszínt), és főzd ezt a mártást kb. 10-15 percig. Közben sózd, borsozd ízlés szerint. A csirkecombokat tedd egy jénai tálba, öntsd rájuk a mártást, szórd meg egy kis kakukkfűvel, és süsd 15-20 percig 180 fokon.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK