• 3 tojássárgája
• ½ teáskanál vanília kivonat
• 185 ml Martini Rosso
• 90 g porcukor
• 50g mandula, pörkölve és apróra darálva.
1. Öntsd a tojássárgáját, a vaníliát, a Martini és a cukor felét egy fémtálba, és verd fel, míg habos állagot nem kapsz.
2. Ezt követően helyezd a tálat gőz fölé, ügyelve arra, hogy az alja ne érjen a vízbe. Addig melegítsd, de legalább 5 percig, amíg sűrűbb, habos állagot nem kapsz.
3. Verd további 3 percen keresztül az egészet habverővel, majd hagyd kihűlni.
4. Óvatosan keverd hozzá a tejszínhabot és a mandulát, majd kanalazd a masszát desszertes tányérokba, vagy poharakba, de csak a feléig, majd fedd le őket. fóliával. Tedd be a fagyasztóba 6 órára, vagy amíg meg nem keményedik.
5. Addig a Martinit és a cukrot egy kis serpenyőben keverd össze, és alacsony tűzön kevergesd addig, amíg a cukor el nem olvad. Forrald fel, majd vedd lejjebb a gázt és párold 4-5 percig, amíg csak szirupos nem lesz.
6. A fagyasztott borhabot locsold meg a szósszal, díszítsd mandulával, és úgy tálald.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK