• 1 bögre cukor;
• 1 bögre tej;
• 1 doboz (370g) édesített, sűrített tej;
• 3 tojás;
• 3 tojássárgája;
• fél bögre frissen facsart narancslé;
• 1 ek. reszelt narancshéj;
• 1 tk. vaníliaaroma;
• 1 ek. keményítő;
• 1 bögre tejszínhab
1. A cukrot és a narancslé 1/3-át tedd egy serpenyőbe, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett, főzd addig, míg a cukor elkezd karamellizálódni (kb. 10 perc). Ezt követően öntsd át egy szufléformába.
2. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
3. Keverd össze robotgéppel a tejet, a sűrített tejet, a tojásokat, tojás sárgákat, a maradék narancslevet, a narancshéjat, a vaníliát és a keményítőt. Add hozzá a tejszínhabot is, és addig keverd, amíg egynemű nem lesz a massza. Öntsd a karamell szirup tetejére.
4. A tálkát állítsd a tepsibe, melyet tölts fel felig forró vízzel.
5. Süsd 45-55 percig. Vedd ki, ha kellően kihűlt, pihentesd legalább 2 órán át a hűtőszekrényben.
6. Tálalás előtt óvatosan vágd körbe a szélét, az edény mentén, majd borítsd ki egy tányérra (óvatosan).
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK