Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
25 dkg Rama
30 dkg túró
1 csapott evőkanál só
1/2 dl tej
1 teáskanál cukor
2 evőkanál tejföl
1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
1. A hozzávalókat a kenyérsütő gép üstjébe tesszük, dagasztó programon elindítjuk, és hagyjuk duplájára kelni. Nem kell hagyni végigmenni a programot, az első dagasztás után kapcsoljuk ki a gépet. Majd, ha elkészült a tészta, akkor borítsuk lisztezett deszkára.
2. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk a tetejét keresztben és hosszában, és pogácsaszaggatóval, vagy egy bögrével (én szeretem, ha féltenyérnyi pogácsák lesznek belőle) kiszaggatjuk.
3. Kicsit sodorjuk meg a pogácsák oldalát, és sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket. Húsz percet pihentetés következik, majd felvert tojással megkenjük a tetejüket. Forró sütőben, mézszínűre sütjük őket.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK