Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kelt túros pogácsa

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
25 dkg Rama
30 dkg túró
1 csapott evőkanál só
1/2 dl tej
1 teáskanál cukor
2 evőkanál tejföl
1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

1. A hozzávalókat a kenyérsütő gép üstjébe tesszük, dagasztó programon elindítjuk, és hagyjuk duplájára kelni. Nem kell hagyni végigmenni a programot, az első dagasztás után kapcsoljuk ki a gépet. Majd, ha elkészült a tészta, akkor borítsuk lisztezett deszkára.

2. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk a tetejét keresztben és hosszában, és pogácsaszaggatóval, vagy egy bögrével (én szeretem, ha féltenyérnyi pogácsák lesznek belőle) kiszaggatjuk.

3. Kicsit sodorjuk meg a pogácsák oldalát, és sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket. Húsz percet pihentetés következik, majd felvert tojással megkenjük a tetejüket. Forró sütőben, mézszínűre sütjük őket.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL