Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mákos pudingos

Szerző:
Szabó Anna
Ennek a süteménynek egy hibája van csak: könnyen rá lehet kapni az ízére!

 

Hozzávalók:

Tésztához:
20dkg liszt
15dkg mák
1csomag sütőpor
20dkg porcukor
1 csipet só
1,5 dl tej
1,5dl napraforgó olaj
2 tojás
1cs vaníliás cukor
1 citrom héja

Krémhez:
4dl tej
5ek kristálycukor
15dkg margarin
1csomag vaníliás pudingpor
Táblás csokoládé a tetejére

 

Elkészítése:

1. Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét 5dkg porcukorral verd kemény habbá. A sárgáját keverd el 5dkg porcukorral, sóval, az összes olajjal és tejjel.

2. Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a vaníliás cukrot, a mákot, a porcukrot, a sütőport és a citrom reszelt héját.

3. A lisztes keverékhez add hozzá a tojássárgás masszát, majd óvatosan forgasd bele a fehérje kemény habját.

4. A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Közben vajazz ki egy tepsit, majd öntsd bele a masszát. Süsd az előmelegített tésztát, míg nem ragad a massza tűpróbánál, majd tedd félre hűlni.

5. Készítsd el a krémet a tetejére: a pudingport főzd fel a tejjel, a cukorral. Ha kész, tedd félre hűlni. Amíg langyos keverd hozzá a margarint.

6. A kihűlt tésztára kend rá a krémet, majd díszítésként reszeld rá a csokit.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL