A siker egyik titka a piskótatekercs esetében, hogy a süteménytésztát még melegen kell felgöngyölni, majd hagyni kell ilyen formában kihűlni, és csak utána megtölteni a vajas vagy tejszínes, esetleg lekváros vagy gyümölcspürés krémmel.
Ha hosszú és vékony tekercset szeretnél, a hosszanti oldalon kezdd a tekercselést, a papírt használd szamárvezetőként. Ha nagyobb szeletekre vágysz, a rövid oldalról göngyöld fel.
És ne feledd: a tojásfehérjét verd fel jó keményre, a tésztát süsd meg gyorsan!
Hozzávalók az alaptésztához:
30g vaj
4 tojás
75g porcukor
75g liszt
Elkészítése:
1. Sütőlapra fektess egy nagy ív sütőpapírt. Ecsettel kissé vajazd meg. Egy lábásban olvassz meg 30g vajat, és tegyük félre. Tegyél egy tálba 3 tojássárgáját és 75g porcukrot. Habverővel keverd 3 percig, amíg kifehéredik.
2. Adj hozzá 75g lisztet, és újabb 1 percig keverd. Tegyél habüstbe 4 tojásfehérjét egy csipet sóval. Verd kemény habbá. Gyengéden forgasd bele a habot a cukros keverékbe. A hab csak akkor lesz szép, ha a tál, amiben felvered, tökéletesen tiszta.
3. Egy hosszúkás lapát segítségével terítsd el a tésztát a kivajazott sütőpapíron. Gyorsan dolgozz, de ne törjön össze a tésztában lévő habot. Simítsd el egyenletesen, kb. 1,5cm vastagon. Ügyelj arra, hogy ne maradjanak a tésztában lyukak vagy túl vékony részek. Gyengéden terítsd el, egészen a szélekig.
4. 230ºC-os sütőben 7-8 percig süsd. Vegyed ki a tésztát a sütőből. Teríts egy tiszta, megnedvesített ruhát a gyúródeszkára. Borítsd rá a tésztát. A sütőpapírt ecset segítségével nedvesítsd be. Pihentesd 5 percig, majd az egyik sarkát megfogva húzd le a papírt a tésztáról. Hagyd hűlni 15 percet.
| |
| |
| |
| |
|
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK