Palócleves
Hozzávalók:
- 800 g báránylapocka (színhús)
- 100 g zsír
- 400 g tisztított vöröshagyma
- 500 g tisztított burgonya
- 500 g tisztított zöldbab
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- ½ cs petrezselyemzöld
- 5 dl tejföl
- 3 dl fehérbor
- 2 l csontlé
- 1 db citrom
- só
- őrölt paprika
- őrölt köménymag
- piros arany
- liszt
A húst apró kockákra vágjuk, majd alaposan megmossuk. Zsíron finomra vágott hagymát aranysárgára pirítunk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, köménymagot és egy késhegynyi piros aranyat, és megszórjuk fűszerpaprikával. Rátesszük a kockákra vágott húst, megsózzuk, és fedő alatt 30 percig pörköljük. Időnként adunk hozzá egy nagyon pici csontlevet.
A bárányhús főzése közben a burgonyát apró kockákra vágjuk.
A zöldbabot 3 cm-esre vágjuk és félretesszük. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, zöldbabot, és felengedjük csontlével. Sózzuk, babérlevéllel ízesítjük, lassú tűzön készre főzzük. Tejfeles habarást készítünk (liszt, tejföl) és a forrásban levő leveshez adjuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük fehérborral és szűrt citromlével. Házilag készített csipetkével tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK