Hozzávalók:
¾ csésze liszt,
¾ csésze kakaópor,
¼ teáskanál só,
½ csésze darabokra vágott vaj,
½ csésze kristálycukor,
½ csésze barnacukor,
3 tojás,
1 csésze felaprított pekándió,
¾ csésze fehércsokoládé-darabka,
½ csésze karamellás fagylaltöntet,
¾ csésze félédes csokoládédarabka
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és kenjünk ki zsiradékkal egy 20 x 20 cm-es tepsit.
Keverjük össze kis tálkában a lisztet, a kakaóport és a sót. Nagy keverőtálban keverjük ki krémes állagúra a vajat, a kristálycukrot és a barnacukrot. Egyenként verjünk bele 2 tojást, és alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a vaníliát, és azzal is jól keverjük össze. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztkeveréket.
Tegyünk félre ¾ csészényi tésztát, a többit egyenletesen öntsük az előkészített tepsibe, és szórjuk meg pekándióval és a fehér csokoládéval, majd öntsük rá a karamellöntetet. Egy nagy tálban verjük fel a félretett tojást a félretett tésztával, míg világos színe nem lesz. Keverjük bele a félédes csokoládét, majd egyenletesen oszlassuk el a karamellréteg tetején.
Süssük kb. 30-35 percig, amíg a közepe is jól átsül. Ha megsült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK