Tészta
• 250 g liszt;
• 1 tojássárgája;
• ½ teáskanál szárított élesztő;
• 2 evőkanál cukor;
• ½ bögre tej;
• 2 evőkanál olvasztott vaj;
• 1 evőkanál növényiolaj;
• 1 csipet só;
Mákos töltelék
• 4 evőkanál cukor;
• 2/3 bögre darált mák
1. Tészta: egy nagyobb keverőtálba tegyük bele a cukrot, a langyos tejet és a szárított élesztőt. Hagyjuk 10 percig állni, amíg az élesztő felfut. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tojássárgáját, az olajat, a sót és a lisztet. Dagasszuk össze a tésztát.
2. Takarjuk le konyharuhával, kelesszük meleg helyen.
3. A töltelékhez egy kevés vízben forrásig főzzük a mákot, adjuk hozzá a cukrot és alaposan keverjük össze.
4. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, majd óvatosan tekerjük fel. A két végét illesszük össze.
5. Következő lépésben vágjuk 1 – 1,5 cm-es szeleteket, de úgy, hogy nem vágjuk át teljesen, egyben marad a rúd. Ezek után két szeletet hajtsunk kifelé, a harmadikat a kör közepe felé, amíg körbe nem ér.
6. 30 percig sütjük 200 oC-on.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...