Töltött paprika
Hozzávalók:
- 8-10 db paprika
- 30 dkg sertéshús
- 8 dkg rizs
- evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 2 dkg liszt
- 1 kg paradicsom áttört leve
- 1/4-es doboz paradicsompüré (Aranyfácán)
- cukor (ízlés szerint)
- só
A paprikát magházától, ereitől megtisztítjuk és kevés finomra vágott hagymán megpirított darált húst, félig főtt rizses töltelékkel lazán megtöltjük, hogy a rizsnek legyen helye a növekedésre. Lábasba rakva annyi forró sós vizet öntünk rá, hogy épp elfedje, beletesszük a paradicsompürét (illetve, ha friss paradicsomból készítjük, az áttört, megsózott főt paradicsomba rakjuk) és fedő alatt puhára pároljuk.
A zsírból a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, besűrítjük vele a mártást, még 20 percig kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Cukorral ízesítjük.
Köretnek kockaburgonyát készítsünk mellé.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK