Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Top 5 mennyei szilvás sütemény - Imádni fogod!

Szerző:
Szabó Anna
Változatos színeivel, ízek kavalkádjával kecsegtet a szilva, és nem is szokott csalódást okozni. Hihetetlenül sokféleképpen fel lehet használni a konyhában amellett, hogy önmagában, nyersen is nagyon finom. Ismerd meg a mi kedvenceinket!

.

 

Süppedős szilvás sütemény

Hozzávalók


- 500 g szilva
- 160 g lágy vaj
- 150 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 4 tojás
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 5 evőkanál tejszín

Elkészítés


Készítsük elő a szilvát: mossuk meg és magozzuk ki, majd vágjuk négy gerezdre. A puha vajat, a vaníliás és a sima cukrot, egy csipet sóval és a tojásokkal dolgozzuk össze. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A lisztet és a sütőport alaposan keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá. Először a sütőporos lisztet dolgozzuk el a tojásos cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt úgy, hogy lehetőség szerint ne nagyon törjön össze. Keverjük el benne a szilvát. Öntsük egy kivajazott tepsibe – vagy kerek sütőformába –, és addig süssük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

gasztronómia gasztro konyha konyhafortélyok szilva sütemény
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL