.
Hozzávalók
- 500 g szilva
- 160 g lágy vaj
- 150 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 4 tojás
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 5 evőkanál tejszín
Elkészítés
Készítsük elő a szilvát: mossuk meg és magozzuk ki, majd vágjuk négy gerezdre. A puha vajat, a vaníliás és a sima cukrot, egy csipet sóval és a tojásokkal dolgozzuk össze. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A lisztet és a sütőport alaposan keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá. Először a sütőporos lisztet dolgozzuk el a tojásos cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt úgy, hogy lehetőség szerint ne nagyon törjön össze. Keverjük el benne a szilvát. Öntsük egy kivajazott tepsibe – vagy kerek sütőformába –, és addig süssük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK