Vaníliapuding:
2 rúd vanília
600ml tej
100g cukor
400ml főzőtejszín
2 levél zselatin
60g étkezési keményítő
8 tojássárgája
60g mandulás keksz
Gránátalmaszósz:
50g cukor
250g málna
400ml áfonyalé
1ek étkezési keményítő
1db gránátalma
1. Vágd félbe hosszában a vaníliarudakat, és kapard ki belőle a magokat. A magokat a tejjel, cukorral és 300ml tejszínnel főzd fel. Majd tedd félre 30 percig hűlni.
2. Közben áztasd be hideg vízbe a zselatinlapokat. Az étkezési keményítőt dolgozd össze a tojássárgájával, valamint a 100ml tejszínt. Felezd meg a mandulás kekszet.
3. A vaníliás-tejes keveréket dolgozd össze a keményítőssel. Állandó kevergetés közben forrald fel lassan. Amint elkezd forrni, óvatosan bánj vele, mert az étkezési keményítő ekkor kezd igazán dolgozni, vagyis besűríti a krémed. Csomóssá vagy darabossá válhat! 15-20 másodperc alatt „összeugrik” a forráspont elérése után, ezért, ha ezt eléri, azonnal vedd le a tűzről, és tedd félre, de még kevergesd egy keveset.
4. Csavard ki, majd dolgozd el benne a zselatinlapokat.
5. Egy pudingformát hideg vízzel alaposan moss meg, majd csöpögtess le, de ne száríts ki. A vaníliás krémmel és a mandulás keksszel váltakozva, rétegesen töltsd fel, a legutolsó sor keksz legyen. Tegyél a tetejére egy nehezéket – pl. bögrét –, hogy a levegőbuborékok eltűnjenek belőle.
6. Egy fazékban kezdd el karamellizálni a cukrot. Add hozzá a megtisztított málnát, és az áfonyalevet. Szép lassan kezd el felforralni. Az étkezési keményítőt keverd el egy-két evőkanál vízzel, majd keverd hozzá.
7. A gránátalmát vágd félbe, és nyomkodd ki belőle a magokat, majd add a karamellás szószhoz.
8. Tálaláskor a hideg vaníliás pudinghoz adj a forró gránátalma-szószból.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK