Hozzávalók a tésztához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 mk só
- 1 ek hideg víz
Elkészítés
Keverjük el a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Szükség esetén, ha nem állna össze a tészta, akkor adjunk hozzá egy evőkanál hideg vizet is. A tésztát csomagoljuk fóliába, majd tegyük be legalább 30 percre a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. Közben készítsük elő a tölteléket.
Töltelék hozzávalói
- 1 cs spárga (lehetőleg zöld)
- 15 dkg bacon
- 3 db közepes tojás
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg sajt
- só
- szerecsendió
- őrölt fehér bors
A spárga fás részét törjük le, ízlés szerint daraboljuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra. Szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le. A bacont vágjuk fel apróra, egy teflon serpenyőben pirítsuk meg, majd teljesen és hűtsük ki. Az egész tojásokat üssük egy tálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg őrölt szerecsendióval, majd kézi habverővel keverjük simára keverni. Közben adagoljuk hozzá a tejszínt is.
A hűtőből vegyük elő a tésztát, majd nyújtsuk ki vékonyra, és béleljük ki vele a piteformát. Egyenletesen osszuk el rajta a kihűlt bacont, a spárgát, majd reszeljük rá a sajtot. Végül óvatosan öntsük rá a tejszínes-tojásos keveréket. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt szép aranybarnára. A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK