Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

3 ok, amiért fontos, hogy fogyaszd a ribizlit

Szerző:
Szabó Anna
A picike savanykás gyümölcs sok kiskertben megtalálható, bár sokak szerint nagyon macerás leszedni. Ha azonban megtudod, hogy mennyire egészséges, rájössz majd, hogy megéri a fáradtságot!

{KEPGALERIA}

Igazi vitaminbomba

Latin neve ribes rubrum, melynek fogyasztása nemhogy jót tesz a szervezetünknek, hanem kifejezetten ajánlott. Savanykás ízét a benne lévő citrom, alma, borkősav, borostyánkősav és oxálsav adja. Rosttartalma magas, amely nagyrészt oldhatatlan pektinből áll. A pektin segíti az emésztési folyamatokat, és megfelelő folyadékfogyasztás mellett kiüríti az emésztőrendszerben lévő salakanyagokat is, valamint a bélflóra egészséges kialakulásában is szerepet játszik. Ennek köszönhetően kiváló segítője lehet a fogyókúrának. 100 grammja 30-40 mg C-vitamint tartalmaz, de E-, B2- és B6-vitamin tartalma is magas, illetve bővelkedik még karotinban és káliumban. A nátrium, kalcium, foszfor, magnézium és a vas is jelentős mennyiségben jelen van az apró bogyókban.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL