Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

7 ok, amiért érdemes megfontolni a vörös hús fogyasztásának csökkentését

Szerző:
Szabó Anna
Vörös hús: egy bűnös élvezet sok ember számára. A vörös húsok - mint a marha, a disznó és a bárány - azonban nem annyira egészségesek, mint amennyire ízletesek. Számos súlyos betegség kiváltó oka lehet a túlzott fogyasztása, ezért a tested is hálás lesz érte, ha időnként növényi fehérjére vagy soványabb húsra cseréled.

Elég gyakran, akár naponta eszel vörös húst? Ha igen, fontold meg a fogyasztásának csökkentését. Egy kis extra motivációért összeszedtünk 7 komoly okot, amiért érdemes lenne ezen elgondolkodni: 

Veseproblémákat okoz

Nem ritka eset, hogy a túlzott mennyiségű vörös húsfogyasztás vesekő, vagy más vesebetegség kialakulását okozza. Ez a fehérjefelhalmozódás miatt van, és súlyos rendellenességet okoz a vesében. A vesekő nagyon fájdalmas és nehéz a kezelése, egy ok a sok közül, amiért nem éri meg a vörös hús fogyasztása a vele járó egészségügyi problémákat. 


 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL