Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

8 „egészséges” élelmiszer, ami valójában ártalmas lehet

Szerző:
Szabó Anna
Az egészséges táplálkozás főként csak tudatosság és odafigyelés kérdése. Sajnos manapság ez sem annyira egyszerű, hiszen az élelmiszeripar, a média különböző információk tömkelegét zúdítja ránk, így könnyű lehet összezavarodni, mi is tulajdonképpen az egészséges és mi nem. Utánanéztünk, melyek azok az ételek, amelyek „egészséges” hírében állnak, holott nem feltétlenül javasolt a fogyasztásuk.

Ez a 8 „egészséges” élelmiszer, valójában ártalmas lehet:

Tenyésztett lazac

A lazac gazdag az egészségünkre jótékony hatással lévő telítetlen, különösen Omega-3 zsírsavakban. De ugyanakkor a tenyésztett lazac nagymértékben tartalmazhat peszticideket, melyeket a tenyésztők elsősorban a tengeri tetvek távoltartása érdekében alkalmaznak, de az emberre nézve egészségkárosító hatásúak lehetnek. Bár mára már több országban is szigorúan ellenőrzött a halgazdaságokban a lazacok etetése és az őket érő vegyszerek mennyisége, de mivel a hal iránt egyre nagyobb a kereslet, a halgazdaságokban tenyésztett halak száma egyre csak növekszik, ami ideális környezetet biztosít a tengeri tetvek elszaporodásához, így a tenyésztők rá vannak kényszerülve, hogy több vegyszerrel dolgozzanak. Ha nem akarsz lemondani a lazacról, mindig ellenőrizd, honnan származik (szabadon élő vagy gazdaságban tenyésztett). Az interneten nézz utána, hol találsz a közelben bio, fenntartható halgazdaságokat.
 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL