25dkg lágy krémsajt
1 ¼ csésze vaj vagy margarin két részre osztva
2 ¼ csésze liszt
1 csésze finomra aprított dió
½ csésze cukor
1 evőkanál őrölt fahéj két részre osztva
Málnabefőtt
2 evőkanál cukor
1. Keverjük ki a krémsajtot 1 csésze vajjal elektromos habverővel, közepes fokozaton. Fokozatosan keverjük hozzá a lisztet. (A tészta nagyon lágy és ragadós lesz.) Osszuk a tésztát 4 részre, és tegyük egy-egy darab műanyag fóliára. Belisztezett kézzel formáljunk belőlük 2,5cm vastag köröket. Csomagoljuk a köröket a fóliába, és tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe.
2. Béleljük ki a kikent tepsiket alufóliával vagy sütőpapírral. Vékonyan belisztezett felületen nyújtsuk a tésztaadagokat 27-28cm-es körökké, közben néha emeljük meg és szórjunk alájuk egy kis lisztet, hogy ne ragadjanak le. Olvasszuk meg a maradék ¼ csésze vajat. Keverjük össze a diót, ½ csésze cukrot és 2 teáskanál fahéjat. Kenjük meg a tésztát a vajjal, majd egyenletesen szórjuk meg a dióval.
3. Vágjuk a köröket 8-8 cikkelyre. A cikkelyek szélesebbik végére kanalazzunk ½ teáskanál málnabefőttet, majd csavarjuk fel őket. Tegyük a tepsire, és formáljunk kifliket. A tetejüket kenjük meg egy kis olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a maradék összekevert 1 teáskanál fahéjjal és 2 evőkanál cukorral.
4. Süssük a kifliket 180 ºC-on 20-23 percig, vagy amíg világosbarnák nem lesznek. Azonnal vegyük ki a tepsiből; állványon hagyjuk kihűlni.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK