Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mákos-cseresznyés szelet

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

200ml tej
125g mák
650g édes cseresznye
350g vaj
350g cukor
6 csepp keserűmandula-aroma
2 csomag Bourbon-vaníliás cukor
6 tojás
200g liszt
3tk sütőpor
100g őrölt mandula
2ek porcukor

 

Elkészítése:

1. A tejet kezd el egy fazékban felmelegíteni. Szórd hozzá a mákot, és 2-3 percig fedő alatt főzd tovább. Tedd félre, és hagyd legalább 10 percig hűlni, hogy langyos legyen. Szita segítségével csurgasd le a mákról a tejet másik edénybe.

2. A vajat, a cukrot, a keserűmandula-aromát és a vaníliás cukrot keverd fel habosra (legalább 8 percet vesz igénybe). A tojásokat egyesével add hozzá.

3. Keverd össze a lisztet a sütőporral, a manduladarabokkal, valamint a mákkal. Majd jól dolgozd össze a vajas-keserűmandulás keverékeddel.

4. A cseresznyét mosd meg, és felezd.

5. Ezután nyújtsd ki a tésztát. Majd egy kizsírozott tepsi aljára szórd rá a cseresznyét, és erre fektesd le a tésztát (ideális tepsiméret: 40x30cm).

6. Végül 175ºC-ra előmelegített sütőben, süsd 40 percig. Még melegen szórd meg porcukorral.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL