200ml tej
125g mák
650g édes cseresznye
350g vaj
350g cukor
6 csepp keserűmandula-aroma
2 csomag Bourbon-vaníliás cukor
6 tojás
200g liszt
3tk sütőpor
100g őrölt mandula
2ek porcukor
1. A tejet kezd el egy fazékban felmelegíteni. Szórd hozzá a mákot, és 2-3 percig fedő alatt főzd tovább. Tedd félre, és hagyd legalább 10 percig hűlni, hogy langyos legyen. Szita segítségével csurgasd le a mákról a tejet másik edénybe.
2. A vajat, a cukrot, a keserűmandula-aromát és a vaníliás cukrot keverd fel habosra (legalább 8 percet vesz igénybe). A tojásokat egyesével add hozzá.
3. Keverd össze a lisztet a sütőporral, a manduladarabokkal, valamint a mákkal. Majd jól dolgozd össze a vajas-keserűmandulás keverékeddel.
4. A cseresznyét mosd meg, és felezd.
5. Ezután nyújtsd ki a tésztát. Majd egy kizsírozott tepsi aljára szórd rá a cseresznyét, és erre fektesd le a tésztát (ideális tepsiméret: 40x30cm).
6. Végül 175ºC-ra előmelegített sütőben, süsd 40 percig. Még melegen szórd meg porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK