1 gyümölcstorta alap
7ek cseresznyepálinka
300g cseresznye
300ml cseresznyelé
1ek cukor
2ek étkezési keményítő
100g fehércsokoládé
300g krémsajt
250g tejszín
1. A gyümölcstorta-alapot szurkáld meg egy villával, majd locsold meg a cseresznyepálinkával.
2. A cseresznyét mosd, majd felezd meg és magozd ki. Tedd fel főni 150ml cseresznyelével, a cukorral.
3. A maradék gyümölcslében keverd el a 2 evőkanál étkezési keményítőt, majd apránként keverd a cseresznyés-cukros lével. Főzd tovább az első rottyanásig.
4. Reszelj le kb. 5 evőkanálnyit a fehércsokoládéból. A megmaradó csokit olvaszd fel gőz fölött, majd keverd jól el a krémsajttal. Verd fel kemény habbá a tejszínt, és óvatos, nagy mozdulatokkal add a fehércsokis krémsajthoz.
5. A krémsajtos krémet oszlasd el a gyümölcstorta-alapon, a tetejére pedig csurgasd rá a cseresznyeszószt.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK