250g málna
1dl víz
Fél citrom leve
30g fruktóz
20g apróra vágott pisztácia
A pisztáciakrémhez:
4dl sovány tej
40g apróra vágott pisztácia
1 ek sovány tejpor
4 tojássárgája
2 ek porcukor
1. A vízzel elkevert citromlében lassan melegítve, kevergetve feloldjuk a fruktózt. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
2. A málnát 2-3 percig mixeljük a sziruppal. A pép harmadát félretesszük, a maradékot fagylaltgépben 2 órára betesszük a fagyasztóba.
3. Elkészítjük a pisztáciakrémet: felforraljuk a tejet, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pisztáciát, és 10 percig áztatjuk benne. A tejporral együtt 4-6 percig mixeljük, hogy homogén állagú legyen. A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, aztán kis lángon, gőz fölött felmelegítjük, lassan folyamatosan keverve hozzáadjuk a pisztáciás tejet, és addig kevergetjük a gőz fölött, míg a krém be nem sűrűsödik.
4. A málnapépet tányérokra tesszük, a fagylaltból két kanállal gombócokat formálunk, és a pép közepére rakjuk. Leöntjük a pisztáciakrémmel, megszórjuk apróra vágott pisztáciával.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK