400g málna
3 tojásfehérje
60g fruktóz
1kk kukoricakeményítő
1kk málnaecet
Só
1. Átválogatjuk, megmossuk, lecsepegtetjük a málnát, majd betesszük a hűtőszekrénybe.
2. Előmelegítjük a sütőt 150 ºC-ra, és sütőpapírral kibélelünk egy 20cm-es tortaformát (vagy hat darab kis csészét).
3. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Amikor már jól tapad a habverőre, hozzáadjuk a fruktózt, a keményítőt és az ecetet, és még 30 másodpercig verjük.
4. Kissé megnedvesítjük a sütőpapírt, és a tortaformába öntjük a habot. A közepébe egy nedves kanál hátoldalával mélyedést nyomunk. Egy órára betesszük a sütőbe.
5. A sütőből kivéve hagyjuk kissé lehűlni. Kifordítjuk a formából, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
6. Tálalás előtt a hideg málnaszemeket a mélyedésbe halmozzuk. Málnaalapú gyümölcsöntettel tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK