Hozzávalók:
30dkg kecskesajt
4 szelet bagett
8 szelet húsos füstölt szalonna
1 evőkanál méz
1 citrom level
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fenyőmag
Só és frissen őrölt fekete bors
2 marék bébiparaj
Elkészítése:
1. A kecskesajtot 4 egyforma darabra vágjuk. A szeleteket előmelegített grillsütőben 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A bagettszeleteket kb. 1 perc alatt szintén megpirítjuk. Egy serpenyőben a szalonnát ropogósra sütjük, majd a pörcöt papírtörlőn lecsöpögtetjük.
2. Közben a mézet a citromlével, az olívaolajjal, és a fenyőmaggal összekeverjük. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
3. A parajlevélből a tányérokra ágyat formázunk, a pirított bagettet és a szalonnát csinosan elrendezzük rajta. A meleg, sült sajtszeleteket a pirított kenyerekre csúsztatjuk, az öntettel meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK