Hozzávalók:
50dkg kis vagy közepes érett paradicsom keresztben kettévágva
2 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
Kis csokor zöldfűszer (petrezselyem, citromfű, oregánó, rozmaring, zsálya és kakukkfű), finomra aprítva
1 szárított piros csilipaprika, finomra vágva
5 evőkanál olívaolaj
Só és fekete bors
4 evőkanál érett balzsamecet
15dkg konzervtonhal, lecsöpögtetve
1 nagy csokor rukkola
Elkészítése:
1. A paradicsomot és a hagymát vágott felükkel fölfelé egy sütő- vagy zsírpapírral bélelt tepsibe terítjük. A zöldfűszereket a csilivel és az olívaolaj felével összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük.
2. A fűszeres-csilis keveréket a paradicsomra öntjük, és 250°C-os sütőben 7-10 percig sütjük, ügyelve, hogy ne égjenek meg. Azután a tepsit kihúzzuk, és félretesszük.
3. A maradék olívaolajat az ecettel összekeverjük, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Minden tányérra rukkolából ágyat terítünk. A tonhalat, a paradicsomot és a hagymát a rukkolára rendezzük. A salátákat az öntettel meglocsoljuk, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK