Hozzávalók:
6 kiskanál olívaolaj
90g füstölt, sovány szeletelt angolszalonna, csíkokra vágva
3 sárgarépa, felkarikázva
2 zellerszár, felszeletelve
1 fej vöröshagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 kiskanál csilipor
½ kiskanál szárított oregánó
½ kiskanál őrölt római kömény
½ kiskanál só
1 konzerv (80dkg-os) darabolt vagy tört paradicsom, a levével együtt
1 és ½ csésze lencse, kiválogatva, átmosva
2 pohár zsírszegény natúr joghurt
Elkészítése:
1. Forrósíts fel 1 kiskanálnyi olajat egy fazékban, közepes lángon. Kavargatva pirítsd szép barnára a szalonnát, majd szedd át egy tányérra.
2. A maradék 5 kiskanálnyi olajat is forrósítsd fel a fazékban. Rakd bele a répát, a zellert és a vöröshagymát. Kavargatva fonnyaszd a zöldségeket barnulásig, majd add hozzájuk a fokhagymát, a fűszereket és a sót. Állandó kavargatás mellett melegítsd tovább.
3. Öntsd hozzá a paradicsomot a levével együtt, a lencsét és 6 csésze vizet. Forrald fel, majd közepesnél valamivel kisebb lángon, résnyire elhúzott fedő alatt főzd 30-40 percig, míg a lencse megpuhul.
4. Tálaláskor merd a levest 8 mélytányérba, mindegyik adag tetejére kanalazz ¼ pohár joghurtot, és tegyél néhány csík angolszalonnát.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK