Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Paradicsomleves lencsével

Szerző:
Szabó Anna
Az expressz levesekben az a jó, hogy nem kívánnak sok energiát, mégis kényeztető melegséggel töltik el a testet és a lelket egyaránt.

 

Hozzávalók:

6 kiskanál olívaolaj
90g füstölt, sovány szeletelt angolszalonna, csíkokra vágva
3 sárgarépa, felkarikázva
2 zellerszár, felszeletelve
1 fej vöröshagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 kiskanál csilipor
½ kiskanál szárított oregánó
½ kiskanál őrölt római kömény
½ kiskanál só
1 konzerv (80dkg-os) darabolt vagy tört paradicsom, a levével együtt
1 és ½ csésze lencse, kiválogatva, átmosva
2 pohár zsírszegény natúr joghurt

Elkészítése:

1. Forrósíts fel 1 kiskanálnyi olajat egy fazékban, közepes lángon. Kavargatva pirítsd szép barnára a szalonnát, majd szedd át egy tányérra.

2. A maradék 5 kiskanálnyi olajat is forrósítsd fel a fazékban. Rakd bele a répát, a zellert és a vöröshagymát. Kavargatva fonnyaszd a zöldségeket barnulásig, majd add hozzájuk a fokhagymát, a fűszereket és a sót. Állandó kavargatás mellett melegítsd tovább.

3. Öntsd hozzá a paradicsomot a levével együtt, a lencsét és 6 csésze vizet. Forrald fel, majd közepesnél valamivel kisebb lángon, résnyire elhúzott fedő alatt főzd 30-40 percig, míg a lencse megpuhul.

4. Tálaláskor merd a levest 8 mélytányérba, mindegyik adag tetejére kanalazz ¼ pohár joghurtot, és tegyél néhány csík angolszalonnát.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL