Hozzávalók:
100g vaj
225g liszt
200g porcukor
1 és fél pohár tej
700g fekete cseresznye
125g őrölt mandula
2 tojás
1 csipet só
Elkészítése:
1. Először készíts enyhén édes omlós tésztát: vágd apró darabokra a vajat, fúrj lyukat 200g liszt közepébe, és szórd bele a vajat, majd ujjaiddal gyorsan keverd el.
2. Fúrj bele újra lyukat, tegyél bele 50g cukrot, egy csipet sót, és dolgozd össze épp annyi tejjel, amennyivel rugalmas, nem ragacsos tésztát kapsz. Hűvös helyen pihentesd 30 percig.
3. Magozd ki a cseresznyét, de ízlés szerint egészben is hagyhatod. Ha kimagozod, a sütemény könnyebben fogyasztható, magos cseresznyével viszont ízletesebb lesz.
4. Készítsd el a krémet: egy tálban keverd el az őrölt mandulát és 25g lisztet. Üsd rá a tojásokat, adj hozzá 125g cukrot, és állandóan kevergetve önts bele 1 pohár tejet.
5. Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra (gázsütőn 3. fokozat). Nyújtsd ki a tésztát, fektesd kivajazott gyümölcstortaformába, villával szurkáld meg, rendezd el rajta a cseresznyéket, és öntsd rá a krémet. Tegyed a sütő középső rácsára, és süsd 1 órán át. A sütőből kivéve szórd meg cukorral. Ízlés szerint langyosan vagy hidegen is tálalhatod.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK