Hozzávalók:
600g érett, de kemény paradicsom
200g leveles tészta
1kk liszt
1 ág kakukkfű
2ek finomra vágott kapribogyó
Só és őrölt bors
Elkészítése:
1. A paradicsomokat 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, kivesszük, hagyjuk lehűlni. Lehúzzuk a héját, és 2-3mm vastag karikákra vágjuk, és kiszedjük a magját.
2. Előmelegítjük a sütőt 210°C-ra (gázsütőn 7. fokozat).
3. A leveles tésztát olyan vékonyra sodorjuk, amilyenre lehet, és 4 egyforma méretű korongra vágjuk. Vékonyan lisztezett, tapadásmentes bevonatú tepsire tesszük, villával megszurkáljuk, majd berakjuk a sütőbe, és 10 percig sütjük.
4. Kivesszük a sütőből. Rózsa alakban elrendezzük a tésztán a paradicsomkarikákat úgy, hogy egy kicsit takarják egymást, majd sózzuk és borsozzuk. Megmossuk és leszedjük a kakukkfű leveleit, megszórjuk vele a lepényeket, majd a tetejére hintjük a kapribogyókat. 6-8 percre visszatesszük a sütőbe.
5. Előételként vagy könnyű fogásként vegyes salátával kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK