Hozzávalók:
1kg igen érett, de kemény paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1ek olívaolaj
1ek kakukkfű
Só és őrölt bors
Elkészítése:
1. A paradicsomokat 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, kivesszük és azonnal hideg vízbe merítjük, hogy lehűljenek. Lecsepegtetjük, és lehúzzuk a héját, kettévágjuk, a magját kiszedjük.
2. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, kiszedjük a csíráját, majd vékonyan felszeleteljük.
3. Előmelegítjük a sütőt 90°C-ra (3. fokozat).
4. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit vékonyan bekenjük olajjal. Egymás mellé belerakjuk a paradicsomokat, megsózzuk és borsozzuk, leosztjuk rajta a fokhagymaszeleteket, meghintjük kakukkfűvel. Betesszük a sütőbe 45 percig sütjük, majd megfordítjuk a paradicsomokat. Még 45 percre visszatesszük a sütőbe.
5. A sült paradicsomot tálra rendezzük, leöntjük a levével. Melegen tálaljuk grillezett vagy sült hús mellé. Lehűtve salátához használhatod friss paradicsom helyett.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK