Hozzávalók:
12dkg reszelt parmezán sajt
60dkg koktélparadicsom
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
¼ csésze bazsalikomlevél, vékony csíkokra tépve
Elkészítése:
1. A parmezánt minél nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. (Ne használj másfajta sajtot, mert a zsírosabbak túl puhák, ezért a belőlük formált kosárkák nem tartják meg az alakjukat.)
2. A sütőt melegítsd elő 190°C-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, rakj rá 4 evőkanál sajtot, majd kanállal nyomkodd szét kb. 15cm átmérőjű körökké. Süsd őket 6 percig, hogy a széleik kissé megbarnuljanak.
3. Közben vegyél elő 4 kisebb tálkát, óvatosan emeld ki egyenként a forró sajtkorongokat a tepsiből, és borítsd őket a tálkákba. Hagyd, hogy felvegyék az edények formáját és teljesen kihűljenek.
4. A paradicsomokat serpenyőben vagy magas falú tepsiben, némi olajjal megpergetve süsd 10 percig, hogy megrepedjenek. Forgasd össze a bazsalikommal.
5. A parmezánkosárkákat állítsuk 4 tányérra, és töltsük meg őket a sült paradicsomokkal. Máris tálalhatod.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK