Hozzávalók:
(30cm-es őzgerincformához)
10dkg habcsók
10dkg étcsokoládé
7,5dl erdeigyümölcs-fagylalt
30dkg málna
1dl tejszín
2 evőkanál málnaszörp
2 evőkanál zöldcitromlé
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
1. A habcsókokat morzsold össze. A csokoládét olvaszd meg, majd 5dkg habcsókmorzsával keverd össze, és a forma méretében sütőpapíron simítsd el. Tedd hűtőbe.
2. A fagylaltot közben kissé olvaszd ki. Válogasd át a málnát, és 15dkg pürésíts. A pürét áttörheted szitán, ha nem akarod, hogy magok kerüljenek a fagylaltba.
3. Keverd össze málnaszörppel, a zöldcitromlével és a vaníliás cukorral.
4. Verd fel a tejszínt, és keverd simára a fagylaltot. A tejszínt és a málnapürét forgasd a fagylaltba.
5. Adj hozzá 10dkg cukrot és 4dkg habcsókmorzsát. A fagylaltot simítsd a formába, és fedd be a habcsókos csokoládéalappal.
6. Fagyaszd legalább 8 órán át. Tálaláskor a forma alját rövid ideig tartsd meleg víz alá. Borítsd egy tálra a desszertet, tálaláskor díszítheted a maradék málnával és habcsókmorzsával.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK