600g sárgabarack
4 zselatinlap
0,5dl víz
2ek fruktóz
3 tojásfehérje
1. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. A sárgabarackot megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk, és kiszedjük a magját. A húsát kockákra vágjuk.
2. 4 kis formát beteszünk a hűtőszekrénybe, hogy jól lehűljenek.
3. A sárgabarackot 2-3 percig mixeljük, míg folyékony pép lesz belőle. Leszűrjük. A fruktózt egy kevés vízzel lassan, kevergetve felmelegítjük, míg teljesen fel nem olvad. Lecsepegtetjük a zselatinlapokat, kinyomkodjuk belőle a vizet, és a meleg folyadékba téve lassan felolvasztjuk. Ezt a szirupot összekeverjük a sárgabarackpéppel.
4. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan keverékhez adjuk, nehogy a hab összetörjön.
5. A formákat kivesszük a hűtőszekrényből, enyhén benedvesítjük, majd beleöntjük a habot. Legalább 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK