12 nagy érett sárgabarack
80g hántolt mandula
10g margarin
4 csipet őrölt gyömbér
40g fruktóz
2 tojás
0,5dl sovány tej
Néhány mandulaforgács (elhagyható)
1. Megmossuk és megszárítjuk a sárgabarackot. Kettévágjuk, kiszedjük a magját, majd vékony gerezdekre vágjuk. A mandulát finom porrá őröljük.
2. Előmelegítjük a sütőt 210ºC-ra (7. fokozat), és vékonyan kikenünk margarinnal 4 sütőformát. Rózsa alakban elrendezzük rajtuk a sárgabarack gerezdeket, és megszórjuk gyömbérrel.
3. Összekeverjük az őrölt mandulát és a fruktózt. A tojást felverjük a tejjel, majd lassan a mandulakeverékbe öntjük, alaposan összekeverjük.
4. A mandulakrémet a sárgabarackra öntjük, egyenletesen elosztva a 4 forma között, majd betesszük a sütőbe. Kb. 20 percig sütjük, míg a felszíne megpirul, és a krém felpúposodik a gyümölcsök között.
5. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, tálalás előtt ízlés szerint mandulaforgácsokkal.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK