Hozzávalók:
(6 személyre)
1 csésze teljes kiőrlésű zabdara
1 csésze teljes kiőrlésű sütőliszt
¼ csésze cukor
2 kiskanál sütőpor
½ kiskanál szódabikarbóna
½ kiskanál só
1 csésze sovány natúr joghurt
2 evőkanál repceolaj
½ csésze fekete áfonya
1 kiskanál reszelt citromhéj
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Egy tepsit vékonyan kenj ki olajjal vagy vajjal.
2. Egy nagy tálban keverd össze a zabdarát, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, egy csőrös edényben pedig a joghurtot meg az olajat.
3. A lisztes elegy közepében alakíts ki egy mélyedést, abba töltsd bele a joghurtos olajat, add hozzá az áfonyát meg a citromhéjat, majd alaposan keverd össze az egészet.
4. ¼ csészényi adagokat rakj a masszából a tepsire, majd süsd őket szép világosbarnára.
112 kcal (470 kJ), 3g fehérje, 18g szénhidrát, 2g élelmi rost, 3g zsír (ebből 0g telített), 2mg koleszterin, 255mg nátrium
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK