Hozzávalók:
(5 tucathoz)
1 és ½ csésze teljes kiőrlésű sütőliszt
1 csésze teljes kiőrlésű zabdara
1/3 csésze kakaópor
1 kiskanál szódabikarbóna
½ kiskanál só
1 csésze nem hidrogénezett margarin
½ csésze kristálycukor
1 csésze világosbarna cukor
2 tojás
1 evőkanál vaníliaesszencia
1 csésze tört étcsokoládé (legalább 60%-os kakaótartalommal)
1 csésze mazsola
1 csésze durvára tört dió
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 175°C-ra. Közepes méretű tálban dolgozd össze a lisztet, a zabdarát, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót.
2. Közepes sebességre kapcsolt rúdmixerrel egy nagyobb tálban 2 perc alatt dolgozd össze a margarint a kétféle cukorral habos, könnyű masszává. Utána keverd tovább szakaszosan, előbb a tojást beleütve és a vaníliát hozzáadva, majd a lisztes-kakaós eleggyel, végül pedig a csokoládéval, a mazsolával, és a dióval kiegészítve. Ha elkészült, kiskanállal adagoljuk a masszát a tepsire.
3. 10 percig süsd, utána vedd ki, és álljon még 2 percig, majd egy fémrácsra átszedve hagyjuk teljesen kihűlni.
97kcal, 1g fehérje, 12g szénhidrát, 1g élelmi rost, 5g zsír (ebből 2g telített), 7mg koleszterin, 77mg nátrium
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK