Hozzávalók:
(4 tucathoz)
2 és ½ csésze teljes kiőrlésű sütőliszt
¾ csésze cukor
2 kiskanál sütőport
1 kiskanál fahéj
1 kiskanál só
1 és ½ csésze mandula (egész)
18dkg tört étcsokoládé (legalább 60%-os kakaótartalommal)
4 nagy tojás
Díszítéshez szeletelt mandula (elhagyható)
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 175°C-ra. Egy tepsit bélelj ki a sütőpapírral. Egy nagy tálban dolgozd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, meg a sót. Keverd hozzá a mandulát és a csokoládé 2/3 részét is.
2. Kis tálban verd fel a tojásokat. Keverd a lisztes elegyhez. Liszttel meghintett deszkán gyúrj belőle sima tésztát. Vágd kétfelé, majd mindkét részéből formázz 30cm hosszú és 7-8cm vastag hasábot. A tepsire téve told őket a sütőbe 30 percre (akkor jók, ha kissé meghíztak, és a külsejük ropogós). Rakd fémrácsra, és hagyd teljesen kihűlni (kb. 2 óra).
3. Recés élű késsel vágd a hasábokat 1-1,5 cm vastag szeletekre. Tedd őket fektetve a továbbra is a sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 30 percen át, amíg ropogós barnák nem lesznek (egyszer mindegyiket fordítsd meg). Fémrácsra téve hagyd hűlni 30 percig.
4. Közben a maradék csokoládét egy kis tálban, alacsony hőfokon 1 percig mikrózd, hogy épp csak olvadni kezdjen. Kavargasd, amíg teljesen meg nem olvad, majd csorgasd a süteményre. Ízlés szerint a tetejét megszórhatod szeletelt mandulával.
80 kcal, 2g fehérje, 10g szénhidrát, 1g élelmi rost, 4g zsír (ebből 1g telített), 18mg koleszterin, 75mg nátrium
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK