Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csokoládés-mandulás szelet

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(4 tucathoz)

2 és ½ csésze teljes kiőrlésű sütőliszt
¾ csésze cukor
2 kiskanál sütőport
1 kiskanál fahéj
1 kiskanál só
1 és ½ csésze mandula (egész)
18dkg tört étcsokoládé (legalább 60%-os kakaótartalommal)
4 nagy tojás
Díszítéshez szeletelt mandula (elhagyható)

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsd elő 175°C-ra. Egy tepsit bélelj ki a sütőpapírral. Egy nagy tálban dolgozd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, meg a sót. Keverd hozzá a mandulát és a csokoládé 2/3 részét is.
2. Kis tálban verd fel a tojásokat. Keverd a lisztes elegyhez. Liszttel meghintett deszkán gyúrj belőle sima tésztát. Vágd kétfelé, majd mindkét részéből formázz 30cm hosszú és 7-8cm vastag hasábot. A tepsire téve told őket a sütőbe 30 percre (akkor jók, ha kissé meghíztak, és a külsejük ropogós). Rakd fémrácsra, és hagyd teljesen kihűlni (kb. 2 óra).
3. Recés élű késsel vágd a hasábokat 1-1,5 cm vastag szeletekre. Tedd őket fektetve a továbbra is a sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 30 percen át, amíg ropogós barnák nem lesznek (egyszer mindegyiket fordítsd meg). Fémrácsra téve hagyd hűlni 30 percig.
4. Közben a maradék csokoládét egy kis tálban, alacsony hőfokon 1 percig mikrózd, hogy épp csak olvadni kezdjen. Kavargasd, amíg teljesen meg nem olvad, majd csorgasd a süteményre. Ízlés szerint a tetejét megszórhatod szeletelt mandulával.

80 kcal, 2g fehérje, 10g szénhidrát, 1g élelmi rost, 4g zsír (ebből 1g telített), 18mg koleszterin, 75mg nátrium

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL