Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
1 tojás
3 dl langyos tej
fél dl olaj
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
1 csomag szárított élesztő
A töltelékhez:
10 dkg margarin
1 teáskanál só
1 tojás
15-20 dkg trappista sajt reszelve
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép üstjébe tesszük, dagasztó programon elindítjuk, majd ha elkészült a tészta, hagyjuk duplájára kelni. Nem kell hagyni végigmenni a programot, az első dagasztás után kapcsoljuk ki a gépet. Közben elkészítjük a krémet, a tojást felverjük, majd hozzákeverjük a lágy margarint és a reszelt sajtot.
2. Az elkészült tésztát lisztezett deszkára borítjuk, amit a lehető legvékonyabbra kinyújtunk. Megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, akár egy bejglit, majd trapéz-alakú darabokra vágjuk. Azért fontos a trapéz alak, hogy ne dőljenek el a tekercsek. Végül 180 fokos sütőben, arany barnára sütjük, úgy 20-25 perc alatt.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK