A tésztához:
25 dkg kókuszos keksz
8 dkg vaj
A töltelékhez:
2 evőkanál zselatin
50 dkg tehéntúró
8 dkg cukor
Fél citrom leve
25 dkg málna
3 dl tejszín
A A 22 cm átmérőjű kerek tortaforma alját alufóliával kibéleljük. A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összedolgozzuk, kanállal a forma aljára és oldalára nyomkodjuk, majd húsz percre hűtőszekrénybe tesszük.
Közben a zselatint fél deci vízben simára keverjük, állandó keverés mellett fél percig főzzük, majd langyosra hűtjük. A túrót a cukorral és a citromlével habosra keverjük, hozzáadjuk az összetört málnát, belekeverjük a zselatint, és a felvert tejszínhabot kanállal óvatosan beleforgatjuk. A masszát a tésztával bélelt formába töltjük, és 5-6 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Aztán az egészet kiemeljük, a fóliát levesszük róla, és cikkekre vágva, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Tipp: |
Az alufóliával kibélelt forma alját és oldalát kenjük ki olajjal, így biztos, hogy egészben marad a sütemény, miután a formából kiemeljük. |
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK