A tésztához:
7 tojás
21 dkg cukor
14 dkg liszt
A krémhez:
15 dkg margarin
15 dkg + 3 ek. Cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
25 dkg málna
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá, beletesszük a cukrot, kcisit verjük, majd a tojások sárgáját is hozzáadjuk, végül a lisztet. Kikent tepsiben megsütjük, utána egy kristálycukorral behintett konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük.
A krémhez a margarint a 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, és félretesszük. A pudingport a 3 evőkanál cukorral, a tejjel sűrűre főzzük, és kicsit lehűtjük. Egy félmaréknyi málnát szűrőn a pudingba passzírozzuk, és a félretett krémmel összedolgozzuk. A kész krémet a kitekert tésztára kenjük. A maradék málnaszemeket a krémbe nyomkodjuk, és ismét feltekerjük a piskótát. Hideg helyre tesszük, csak utána szeleteljük.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK