1 csésze lágy vaj vagy margarin
2 csésze liszt
½ csésze világos barna cukor
¼ teáskanál só
2 csésze félédes csokoládédarabka két részre osztva
40 dkg édesített sűrített tej
½ csésze felaprított dió
1/3 csézse mag nélküli málnalekvár
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy 33x23 cm-es tepsit.
Keverjük krémesre a vajat nagy keverőtálban. Keverjük hozzá a lisztet, a cukrot és a só, míg morzsás állagú tésztát nem kapunk. Belisztezett kézzel nyomkodjunk 1 ¾ csésze tésztát az előkészített tepsi aljára; a többi tésztát tegyük félre.
Süssük 10-12 percig, vagy amíg a szélek megbarnulnak.
Melegítsünk fel mikrohullámú sütőben, mikrózható tálkába téve 1 csésze csokoládét és a sűrített tejet magas fokozaton (100%) 1 percig. Keverjük össze. Nem biztos, hogy a csokoládé teljesen felolvad; szükség esetén melegítsük meg 10-15 másodperces menetekben, hogy felolvadjon; közben keverjük meg. Öntsük a forró tésztára.
Keverjük a diót a félretett tésztához, majd szórjuk a csokoládérétegre. Tegyünk egy-egy teáskanál lekvárt a tetejére, majd szórjuk meg maradék csokoládéval.
Süssük 25-30 percig, vagy amíg a közepe is átsül. Tegyük a tepsit állványra, és hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK