32 csokoládésostya (+1 díszítéshez)
¼ csésze porcukor
2 evőkanál kukoricaolaj
1 evőkanál sovány tej
1 teáskanánl vaj
3 csésze málna (ha fagyasztott, előtte olvaszd ki)
2 evőkanál citromlé
¼ teáskanál só
2 nagy tojásfehérje
½ csésze kristálycukor
½ teáskanál tejszín
Melegítsd elő a sütőt 175 ºC-ra. Lisztezz ki egy pitesütőt.
Az ostyát, a porcukrot, az olajat, a tejet és a vajat egy konyhai robotgéppel keverd simára. Egyenletesen oszlasd el a pitesütő aljába. Süsd 12 percen keresztül, majd tedd félre hűlni.
Pépesítsd a málnát, a citromlevet és a sót egy turmixgépen – egészen simára. Nyomkodd át egy szitán spatula segítségével, hogy egészen sima krémet kapj.
Forró víz fölött egy edényben dolgozd össze a tojásfehérjét a kristálycukorral és a tejszínnel közepes fokozatú kézirobotgép segítségével. A cél az, hogy fényes legyen a krém. Ha kész vedd le a tűzről, de ne hagyd abba a kevergetést, hanem laza saját kézi kevergetéssel folytasd, míg ki nem hűl.
A málnapürét keverd az előbb elkészített krémhez, míg teljesen egységes állagú nem lesz. Öntsd ezt a krémet a tésztára. Tedd a mélyhűtőbe, és hagyd legalább 6 órán keresztül pihenni, míg meg nem szilárdul. Mielőtt szeletelnéd, szobahőmérsékleten fel kell engednie, ami majd legalább 10 percet vesz igénybe.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK